Kleinschalig in aanpak, groots in beleving

25 jaar geleden begon ik vol idealen als leerkracht op een basisschool in Rotterdam-Zuid. Ik werd Intern Begeleider omdat ik het verschil wilde maken bij de leerlingen die dat nóg een beetje extra nodig hadden. Tijdens mijn opleiding Special Educational Needs leerde ik de wereld van kinderen met speciale behoeften nog beter begrijpen. Door het geven van Rots & Water trainingen heb ik ervaren hoe het (zelf)vertrouwen bij ze kan groeien.

20 jaar later maakte ik de overstap naar het speciaal onderwijs. Ik werd geraakt door de puurheid en onbevangenheid van jonge mensen met een verstandelijke beperking. Hoewel die eenvoud soms benijdenswaardig is, ontdekte ik tegelijkertijd dat het voor zowel de ouder als het kind gecompliceerd en bedreigend kan zijn. Het deed me nog meer beseffen dat er pas stappen gezet kunnen worden wanneer iemand zich veilig voelt en gezien, dat oprechte persoonlijke aandacht een wereld van verschil maakt.

PACT logeerweekenden

In een groep is daar niet altijd voldoende tijd voor. De aandacht moet worden gedeeld. Ook thuis. De focus op één gezinslid is eenvoudigweg niet haalbaar met werk, broers en zussen, je eigen gezondheid, laat staan even tijd voor jezelf. Die worsteling hoor ik van alle ouders terug. Eén ding is zeker. Ieder kind verdient passende zorg, net als iedere ouder. Soms is het belangrijk om even in een andere omgeving jezelf te kunnen zijn. Zo is het idee van PACT zorg ontstaan…. niet meer onderwijzen. Nou ja, misschien nog een beetje dan. Ik kan het vast niet laten.

“Er worden pas stappen gezet als iemand zich veilig voelt en gezien. Oprechte, persoonlijke aandacht maakt een wereld van verschil.”

Als zorgbegeleider zorg ik voor een warme, ontspannen omgeving waarin iedereen gewoon mag zijn. Vertrouwd bij jou in huis of thuis bij PACT. Een heerlijke plek met een open keuken waar we samen kunnen bakken, een grote tafel om aan te werken en spelletjes te doen en een gezellige slaapkamer waar onze gasten even alleen kunnen zijn.

PACT logeerweekenden Albrandswaard

Maar ook met een houtkachel om samen voor te kruipen en verhalen te delen én met een groene tuin waar we in kunnen eten en ontspannen. Tijdens een vaste middag een spontaan logeerweekend of een midweek vakantie. Dat kan alleen, met zijn tweeën of juist gezellig in een groep(je). PACT is er voor de begeleiding van jouw kind, passend bij jullie hulpvraag en ondersteuningsbehoefte.

PACT doe ik niet alleen. Ik werk nauw samen met onderwijs- en zorgspecialisten en initiatieven uit de buurt. Ik ben er trots op dat ik liefde voor de doelgroep heb doorgegeven aan mijn jongste zoon Iza. Hij heeft de opleiding Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg afgerond en naast zijn werk bij Stichting Capabel is hij er regelmatig bij om te helpen. Net als mijn vriend Bernard die graag kookt (en flauwe grapjes maakt). Kom je een keer kijken of PACT ook past bij jou?

Ellen Visser